Jakeluasema­rakentaminen

Suomen INFRA Palvelu Oy on erikoistunut jakeluasemarakennuttamiseen. Yrityksessämme on kaksi öljyalan riippumattoman laadunvalvojan pätevyyden omaavaa luotettavaa asiantuntijaa, jotka hoitavat työnsä ammattitaitoisesti ja tilaajiemme toiveiden mukaan. Riippumattomalla valvojalla tarkoitetaan rakennusprojektiin valittua urakoitsijasta ja tilaajasta riippumatonta valvojaa, jonka tehtäviin kuuluu mm. varmistaa tärkeiden työvaiheiden toteutuminen lakiasetusten edellyttämällä tavalla.

Jakeluasemarakennuttamisen saralla suurin yhteistyökumppanimme on Neste Oyj, jonka kanssa olemme yhdessä olleet rakennuttamassa vuoden 2017 aikana kuutta jakeluasemaa:

  • Neste Express Joensuu, Rantakylä
  • Neste Express Vantaa, Simonkallio
  • Neste Express & Truck+ Masku
  • Neste Truck+ Äänekoski, Kotakennääntie
  • Neste Truck+ Sipoo, Bastukärr (Lue lisää)
  • Neste Express Turku, Jäkärlä (Lue lisää)

———————————

SIPin porukka vahvistui

Tervetuloa joukkoon Arto Sarén

Meillä on ilo esitellä joukkomme lisävahvistus, pitkän linjan rakentamisen ammattilainen Arto Sarén. Maailma on pieni etenkin toimialallamme: ympäri mennään, yhteen tullaan. Arto Sarén ja Jouni Äikäs tietävät toisensa jo Lempäälän yläasteelta, ja työtkin ovat toisinaan tuoneet samalle työmaalle. Helmikuussa alkanut yhteistyö mahdollistaa palvelujen tarjoamisen kaikille Suomessa toimiville polttoainejakelijoille. SIP Oy voi tarjota muun muassa jakeluasemarakentamista sekä sen valvontaa samoin kuin rakennuttamista, sillä Sarénin liittyminen joukkoihin tuo erinomaisia vahvuuksia palvelupakettiin. Näemme tälle myös kasvavaa tarvetta, sillä moni alalla toiminut alan ammattilainen (rakentaja, suunnittelija, valvoja) on jäänyt joko ansaitusti eläkkeelle tai muusta syystä lopettanut toimintansa. Jos ja kun alalle syntyy uusia toimijoita, valvonnan tärkeys korostuu.

Mikä on miehiään Arto Sarén?

Työura on pitkä ja näyttävä, takinliepeeseen on jäänyt muutakin kuin pölyä. Rakentaminen on kiinnostanut aina, joten talonrakennusteknikon paperit on myös aikanaan hankittu takataskuun. Lama-aikanakin töitä löytyi aina, sillä Sarén ei ole jäänyt odottelemaan, että kukaan hakisi kotoa. Aktiivisuus on joka kerran palkittu.

Vakuuttavalla työurallaan Sarén on toiminut sekä infrarakentamisen vastaavana työnjohtajana. Lisäksi hän on toiminut urallaan työnjohtajana talonrakennushankkeissa. Vuosien aikana erikoisalakseen on muodostunut huoltoasemarakentaminen, jossa hän on toiminut vastaavana työnjohtajana noin 30 jakeluasemassa Asennusliike Lahtinen Oy:n palveluksessa.

Tällä hetkellä Sarénin arvomaailman painotus on perheessä ja etenkin vielä kotona asuvassa kuopuksessa. Rakentaminen on vaatinut aina reissaamista ja poissaoloja kotoa, eikä niitä tietenkään koskaan voi välttää. Suomen INFRA Urakointi Oy:n palveluksessa toimenkuva on kuitenkin juuri sitä, mitä Sarén nyt haluaa: ammentaa vahvuuksiaan SIPin asiakkaille, kehittää palveluita yhdessä työnantajan kanssa ja olla kokonaisvaltaisemmin projekteissa mukana. Reissaamisen osuus ei hallitse enää kalenteria, joten ajankäyttö jakaantuu nyt mielekkäämmin perheen ja työn välillä.

– SIPin laajennustarve ja oma tarpeeni jalostaa työkokemukseni hankkeiden eduksi kohtasivat. Erittäin tärkeää on se, että tullaan juttuun ja luotsataan venettä samaan suuntaan. -Sarén kertoo.
– Olen sellainen kaveri, jolle on tärkeää, että ollaan ihminen ihmiselle. Toisinaan pipo kiristää itse kullakin, ja siitä saattaa tulla sanomista. Tefloniksi ei kuitenkaan olla muututtu, vaan osaan pyytää myös anteeksi. Tärkeää on, että kukaan ei kerää henkistä kuonaa arjen törmäyksistä, vaan hyvällä sykkeellä tehdään ja touhutaan. – Sarén pohtii.

Vapaa-aika kuluu puulaakilentopallon, murtsikan, punttisalin ja lenkkeilyn merkeissä. Mikään ei vedä vertoja kuitenkaan perheen kanssa matkustelulle. Uuteen toimenkuvaansa Sarén haluaa sitoutua pitkäksi aikaa.

 

 

 

 

Referenssit

Neste Express Nokia, Souranderintie

Rakennutamme ja valvomme Nesteelle saneerattavan jakeluaseman Nokian Souranderintiellä. Korjaushanke valmistuu 11/2019.

Lue lisää

Neste Express & Truck+ Luumäki, Rantsilanmäki

Suomen INFRA Palvelu Oy ja Neste Markkinointi Oy toteuttivat yhteistyössä Maanrakennusliike Reijola Oy:n kanssa ympäristöystävällisiä rakentamistapoja noudattaen jakeluaseman Luumäelle. Kohde valmistui lokakuussa 2019.Kohteen irtokivet ja seulajäte murskattiin ja uusiokäytettiin parkkialueiden jakavaksi kerrokseksi.  Myös jakeluaseman laitteiden ja ympäristörakenteen täytöissä tarvittava suojahiekka seulottiin leikkausmassoista. Tällä toteuttamistavalla vältettiin maamassojen kaatopaikkasijoittaminen sekä uusien maamassojen käyttö.

Lue lisää

Turun Toriparkki

Lue lisää

SIP Oy:n uusi palvelu PJP pilotoitiin

Lue lisää

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy – Korvenmäki, Salo

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy paransi Korvenmäen kaatopaikan kaasujen talteenottojärjestelmää rakentamalla kolme uutta keräilykaivoa. Kaivot rakennettiin jätepenkereeseen kaivinpaalu-menetelmää käyttäen. Olimme mukana valvomassa hanketta sekä avustamassa rakennuttamisessa. Hanke alkoi 4/2018 ja valmistui kesäkuussa 2018.

Lue lisää

Telakkaranta, Turku

Wärtsilä Corporation jatkaa Turun Telakkarannan alueen rakentamista 2018. Me olemme mukana rakennuttamassa ja valvomassa Telakkarannan uutta yhteistä tieyhteyttä yhdessä Wärtsilä Corporationin, YIT:n ja SRV Rakennus Oy:n kanssa. Rakentaminen alkoi 8/2018.

Lue lisää

Neste Automaatti Saarijärventie, Jyväskylä

Olimme rakennuttamassa ja valvomassa Nesteelle Jyväskylän Palokkaan uutta Neste Automaatti-jakeluasemaa. Kohde valmistui kesäkuussa 2018.

Lue lisää

Saint-Gobain Finland Oy/ Weber, Parainen – Lavakatos

Saint-Gobain Finland Oy/Weber rakensi uuden trukkilavakatoksen Paraisten kuivatuotetehtaalle. Olimme mukana hankkeen rakennuttamisen avustamisessa sekä valvonnassa. Hanke valmistui vuoden 2018 aikana.

Lue lisää

Paroc, Parainen – rekkaparkki

Paroc Parainen paransi turvallisuutta tehdasalueellaan. Rakennutimme ja valvoimme uuden rekkaparkin sekä paransimme liikennejärjestelyjä Parocin tehdasalueella. Hanke valmistui 1/2019.

Lue lisää

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy – Parainen, Rauhala

Olimme mukana Rauhalan Jätekeskuksen jätetäyttöalueen muotoilu-urakan rakennuttamis- ja valvontatehtävissä. Hanke valmistui  16.82018.

Lue lisää

Neste Express Hakkila, Vantaa

Rakennutimme ja valvoimme Nesteelle uuden jakeluaseman Vantaan Hakkilaan. Asema valmistui 8/2017.

Lue lisää

Neste Truck Bastukärr, Sipoo

Rakennutimme ja valvoimme Nesteelle uuden jakeluaseman Sipoon Bastukärriin. Asema valmistui 6/2017.

Lue lisää

Neste Express Jäkärlä, Turku

Rakennutimme ja valvoimme Nesteelle uuden yksijalkaisen jakeluaseman Turun Jäkärlään. Jakeluasema valmistui 5/2017.

Lue lisää